Sincronizare stocuri site web cu soft de gestiune stocuri

Numarul firmelor care migreaza de la canalele clasice de vanzari la cele alternative – implicit la comertul online este din ce in ce mai mare. Timpul necesar construirii unui magazin online este foarte mic iar costurile anexe sunt destul de mici, astfel ca in cateva ore puteti avea un site de vanzari online pe care sa va prezentati oferta de produse sau servicii. De la “deschiderea magazinului” pana la “prima comanda online” s-ar putea sa treaca putin timp, deoarece desi produsele D-voastra exista online, potentialii clienti nu ajung la ele deoarece acestea inca nu sunt vizibile in motoarele de cautare; urmeaza o alta etapa, aceea de optimizare a site-ului si promovare. In functie de concurenta, profesionalismul si resursele financiare investite, aceasta etapa poate dura de la cateva zile, la cateva luni. Site-ul este promovat, comenzi online sunt din ce in ce mai multe, apare insa o noua provocare – gestionarea corecta a stocurilor.
Daca in cazul unui magazin online cu vanzare strict pe web, situatia este destul de simpla, majoritatea platformelor de e-commerce avand posibilitatea de gestionare si control al stocurilor dupa comenzile efectuate, situatia se schimba atunci cand magazinul online este adiacent unui magazin clasic cu vanzare prin casa de marcat, sau unui depozit. In acest caz poate aparea situatia in care un client lanseaza comanda online, site-ul arata ca marfa exista pe stoc, dar real marfa a fost cumparata de cateva minute din magazinul fizic de catre un alt client. Cum evitam aceasta situatie si cum avem controlul stocurilor in acest caz?
Cea mai simpla metoda ar fi folosirea unui soft de gestiune MicroERP versiunea MicroMagazin cu Modul de sincronizare date cu magazin online. Comenzile sunt preluate in aplicatia MicroERP din magazinul online de unde se emite factura cu preluarea automata a articolelor din comanda online, aceasta scazand stocul. Vanzarile efectuate prin casa de marcat sunt operate si ele in aplicatie, scazand la randul lor stocul, acesta va fi sincronizat cu stocul produselor existente pe site-ul online. Nu conteaza numarul de comenzi online, site-ul va afisa intotdeauna stocul real iar situatiile de “lipsa stoc” desi site-ul arata ca sunt produse pe stoc nu vor mai exista.
Fie ca este vorba de magazine online de haine, magazine online de flori, electronice sau orice alt tip de marfa, puteti afisa stocul real clientilor pe site chiar daca livrarea marfurilor se face din magazinul sau depozitul fizic al firmei de unde faceti vanzare prin canalele clasice de vanzare (vanzare cu bon de casa, vanzare prin factura)
Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.